Sådan får du succes med affiliate marketing

Hvis du vil have succes med affiliate marketing, er det vigtigt, at du følger et sæt særlige spilleregler. For der er mange om buddet, og der er ingen lette genveje. Læs videre her, hvis du stadig er interesseret i, hvordan du begynder at tjene penge.

Nogle omtaler det som ”pengene du tjener, mens du sover”. Men sandheden er ligesom inden for de fleste andre forretningsområder, at affiliate marketing kræver lige dele strategi og hårdt arbejde. For når noget lyder nemt, så flokkes folk som fluer om en sukkermad, og derfor skal du være helt bevidst om, hvad du vil, hvad du gør, og hvordan du gør det. 

Affiliate marketing handler helt grundlæggende om, at du via din blog eller hjemmeside hjælper annoncører med at markedsføre deres produkter, og derigennem får du selv en fastsat økonomisk gevinst. Du får alt en kommission for at føre sælger og køber sammen. Kan være via link building, bannerreklamer, annoncer osv., og når kunderne klikker på produktet, genereres kommissionen via et stykke kode placeret på bloggen eller hjemmesiden. 

Vælg din strategi med omhu

Først og fremmest skal du sørge for at udvælge en håndfuld gode produkter, du vil markedsføre, og som passer til din side. Ellers kan du hurtigt drukne i annoncer, som udvander både formålet, seriøsiteten og det bliver overvældende for dig at overskue. Hvis du for eksempel driver en side om håndarbejde, er det måske værd at overveje, om der skal dukke en masse bannerannoncer eller artikler om biler om. Det er vigtigt hele tiden at tænke forbindelsen mellem din målgruppe og det sponserede indhold ind i konteksten. Du kan også lave research på produktet, inden du siger ja til at lave en kampagne, så du kender omfanget af efterspørgslen. Hvis det er et produkt, der ikke er stor efterspørgsel på, er chancen lille for, at det genererer den ønskede trafik.

Brug de værktøjer som er tilgængelige

Der er mange forskellige firmaer at tage fra, der kan se fordel i at tage brug af affiltate marketing. For eksempel kan betting sider som bet365, der tilbyder odds forslag på mange sportsgrene, med fordel markedsføre sine odds med bannere på mange forskellige sider, da målgruppen er bred. Men ligesom for mange andre firmaer, er det også vigtigt at følge med i marketing trends og gøre brug af de mange nyere platforme. Dette er også muligt med affilitate marketing.  Mange affiliate annoncører smider kun et link eller en annonce ind på deres sider og glemmer at bruge de glimrende værktøjer, som kan være med at generere yderligere trafik. Vidste du for eksempel, at du kan bruge Google AdWords til at generere trafik til en salgsside? Du laver simpelthen en annonce og bruger herefter dit affiliate link i URL-linjen på annoncens target-side. Du skal naturligvis holde øje med, at kampagnen ikke er dyrere end det, du tjener på kampagnen. Hvis du bruger WordPress til at drive din blog eller hjemmeside, kan du for eksempel også få et plugin, som kan gøre din side mere effektiv. Desuden kan du også med fordel gøre brug af både sociale medier og mobiltelefoner. Lav indhold på de sociale medier, som genererer trafik til det sponserede indhold på hjemmesiden. Du kan også investere i at få indhold via mobilenheder eller placere annoncer på mobilapps. 

Som sagt kommer man altså ikke sovende til affiliate marketing, selvom nogle påstår det modsatte. Det kræver både strategi og et grundigt stykke arbejde, før du begynder at tjene penge. Men der er mange muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *